(Reklame)

Nature never goes out of style..

Vidar Mohaugen er gründeren bak solbrillemerket VUDD. Solbrillene laget av tre har blitt svært populære og kjente navn som Astrid Smeplass, CLMD, Sondre Justad, Ida Fladen med fler står på kundelisten. Jeg ble kjent med Vidar for to år siden da jeg drev en instagramprofil som promoterte norske merker. VUDD er i stadig vekst og jeg ønsket å ta et intervju med gründeren bak selskapet. Vidar hadde dessverre ikke mulighet til å møte til intervju, så vi tok en samtale over skype.

Hei Vidar, hyggelig å se deg. Takk for at du kunne ta intervjuet over Skype. Kan du ikke fortelle kort om deg selv?

Hyggelig å se deg også, Georg. Jo, det er klart jeg kan. Jeg er 26 år, født i Oslo men oppvokst i Akershus. Etter videregående tok jeg en bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på Markedshøyskolen, noe jeg synes var kjempespennende! Tidligere og ved siden av studiet har jeg jobbet med salg og logistikk.

I dag driver jeg min egen nettbutikk hvor jeg fører mitt eget merke (VUDD), her selger jeg solbriller som er laget av tre.

Hvordan kom du på lage solbriller laget av tre?

Jeg har lenge hatt et ønske om å drive for meg selv, men at det havnet på solbriller handler vel mer om min egeninteresse og barrierer. Personlig har klokker og solbriller vært en lidenskapen, og det er det pengene mine har blitt brukt på tidligere. Solbriller er mindre komplekst og har mindre oppstartskostnader enn klokker, derfor valgte jeg å starte der. Men det er ikke tvil – klokker kommer! Når det er sagt er det viktig å understreke at selve ideen ligger i merkevaren. Jeg ønsker å bygge det hele rundt treverk. Det er dette som er med på å differensiere VUDD fra andre brands. Dessuten er jo tre sykt fett!

Enig i at tre er kult. Hvordan gikk du fram med idéen, Vidar?

Jeg satt meg rett og slett ned og listet opp alt jeg måtte lære meg og alt jeg måtte finne ut av, for å kunne komme i gang. Alt fra hvordan treverket kan fungere best mulig som solbriller og til det daglige administrative arbeidet. Men til slutt må man bare ta sats og hoppe. Det du ikke kan, det lærer du!

Hva mener du er fordeler/ulemper ved å være gründer?

For meg har fordelene vært å kunne styre og forme min egen hverdag. Jeg elsker også følelsen man får av å skape noe som andre liker. Ulempene ligger i den finansielle usikkerheten. Men jeg lar ikke det stresse meg for mye.

Den finansielle usikkerheten, ja.. Hvordan finansierte du oppstarten av VUDD?

Finansiert av 100% oppsparte midler. Pengene skulle egentlig gå til boligkjøp, men dette fristet mer. Det handler om prioriteringer.

Ca hvor mange timer i uken jobber du med VUDD?

Det er veldig vanskelig å svare på, siden produktene jeg selger er veldig sesongstyrt. Men det finnes alltid noe man kan gjøre, så det går med en del timer hver dag.

Til slutt.. Hva er dine beste tips til andre som sitter med en gründer i magen?

Det vil alltid være skummelt å sette i gang med egne prosjekter, gjerne hvis du også blir nødt til å spytte inn egne penger og veldig mye tid. Jeg ser at det er mange som blir ”sittende fast” i planleggingen og egentlig aldri kommer helt i gang. Forstå meg rett – planlegging er viktig, men man må være litt naive også! Det er de som satser som vinner. Stol på at du kan få det til, lukk det ene øyet og hopp.

KONKURRANSE! Ønsker du å vinne brillene du ser på bildet nedenfor? (De jeg har på meg på bildene) Legg inn årstall på når VUDD ble opprettet i kommentarfeltet. Vinneren trekkes fredag 22.januar!

Følg også VUDD her:

Nettbutikk: www.vudd.no

Instagram: VUDD

0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec