Har du hørt om Nabobil? I september 2015 lanserte gründerne Christian Hager, Theodor Tonum, Jenny Sjögren, Karl Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, Thomas Grøndahl og Christoffer Moen, Nabobil. Konseptet er enkelt forklart en nettbasert delingstjeneste for utleie av privatbil for både forbruker- og næringsmarkedet. Smart, ikke sant?

Delingsøkonomien er i vinden mer enn noen gang og Nabobil er blant selskapene som satser stort. I slutten av januar kunne vi lese i DN at selskapet hentet inn fem millioner kroner fra investorer og at det nå skulles tas sats mot utlandet.

Christoffer Moen, som ble nevnt innledningsvis, ble jeg kjent med i studietiden min på BI og vi har i senere tid også vært i samme vennekrets. Christoffer har alltid vært en person som har mange prosjekter på gang og som har inspirert meg. Jeg møtte Christoffer for et intervju på MESH.

Christoffer, kan du fortelle kort hva du har gjort tidligere?

Jeg startet med salg i Microsoft, men har holdt på med en hel haug av ideer som aldri ble noe særlig av opp gjennom studietiden. For å gjøre en lang historie kort, sluttet jeg i Microsoft for å være med på en spennende oppstart, som dere sikkert kjenner til, Mesh. Deretter gikk jeg videre til Xeneta som markedssjef og første ansatt. Etter det startet jeg opp en reise-startup med et par kompiser som vi la ned i våres, før jeg ble spurt om å markedsføre og lansere Nabobil.no som Markedssjef og medgründer.

Notert. Hvordan kom dere på denne delingstjenesten?

Karl, Jacob og Christian ble inspirert av AirBNB og så at biler er noe som helt klart er en underbrukt eiendel. De så at med en teknologiplattform og god forsikringsløsning kunne vi låse opp potensialet i alle de ubrukte bilene. Det var først i år at han og to til bestemte seg for å blåse liv i ideen igjen og startet utviklingen i Mars.

Christoffer reiser seg opp og ser ut på bilene som står parkert utenfor.

-Hvordan gikk dere fram med ideen da?

Styret, som er hovedpådriverne bak ideen, startet med å få på plass et teknisk godt team som ble kompensert med eierandeler i selskapet. De skisserte opp en versjon som skulle fungere godt nok til lansering, målet var å få noe ut først i markedet. Vi lanserte vår MVP (minimum viable product) i starten av september og hadde fram til da brukt 0 kr. Lanseringen gikk over all forventning og vi har nå over 1500 biler spredt om i Norge.

Som medgründer i Nabobil, hva mener du er fordelene/ulempene med å være gründer?

Fordelene er at man får jobbe med det man har lyst til, selv om man jobber som ”vaktmester” og gjør litt av alt. Det er utrolig givende å se folk bruke produktet vårt og se at de elsker konseptet. Man får også mer frihet til å prøve og feile, samtidig som du setter din egen agenda og kjøreplan. Ulempene kan være det finansielle aspektet. Tro meg, det var ikke så kult å leve på sparepenger i 1,5 år når vi jobbet med reise-startupen vår tidligere. Det kan også ta over hverdagen din på godt og vondt, fordi man er nødt til å være PÅ kontinuerlig eller få fikset noe som krever umiddelbar handling.

Hvordan finansierte dere oppstarten til Nabobil?

Vi brukte 0 kroner frem mot lansering og har siden det puttet våre egne penger inn i selskapet som egenkapital.

Du nevner at det å være gründer kan ta over hverdagen på godt og vondt. Hvor mange timer i uken jobber du?

Det varierer fra uke til uke, en uke kan det være 85 timer og en annen kan det være 60 timer.

Du er helt rå! Har du noen tips til de som sitter hjemme med en gründer i magen?

Ikke bare sitt med ideen din, kom deg ut og test. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten alle de “mislykkede” prosjektene mine, for jeg har tatt utrolig stor lærdom av det og har funnet ut hva som funker og ikke funker. Det er fort gjort å bli forelsket i sin egen idé, så ikke vær redd for å få tilbakemeldinger som er kritiske. Det er alfa omega!

Helt avslutningsvis, kan du si noe om framtidsplanene til Nabobil?

Nå jobber vi hovedsakelig med å oppgradere tjenesten og eskalere. Det jobbes blant annet med en app som skal gjøre det enklere for forbrukerne, samtidig så ønsker vi å nå ut til nabolandene.

BRUK RABATTKODEN UNDER OG FÅ 200 KRONER I RABATT PÅ Å BETALE FOR ET LEIEFORHOLD

KODE: ENB200

 

Følg også Nabobil her:

Nettside: www.nabobil.no

Facebook: https://www.facebook.com/nabobil/

Instagram: @nabobil.no

Jeg er spent på å høre DIN mening. Hva mener du om delingsøkonomien? Tror du at det er en hype som er nå eller vil dette være fremtiden?