– For menn

(Reklame)

Jeg har møtt gutta som står bak Lustbox. Etter litt fram og tilbake med dato og tid fikk vi det endelig til. Jeg møter Paal Friele Grung i døren til deres nye lokale. Han ser fashionabel ut med kule accessories. Vi tar heisen opp til sjette etasje, deretter tar vi beina fatt opp en sirkeltrapp før vi ankommer Lustboxkontoret. Her møter jeg Anders Holmefjord Lillevik som er medgründer i Lustbox. Før jeg i det hele tatt rekker å sette meg ned blir jeg servert en kald øl. Hvorfor kan ikke flere møter være slik tenker nå jeg?

Først og fremst, tusen takk for at jeg fikk komme og for ølen ikke minst. Kan ikke dere fortelle litt om dere selv?

Jo, det er klart vi kan sier Paal Friele Grung. Jeg er 24 år og kommer fra Bergen. Til daglig studerer jeg på siste semesteret av bacheloren min ved BI Nydalen. Her fordyper jeg meg i forretningsutvikling og teknologi. Tidligere har jeg studert moteledelse i New York ved Metropolitan College of New York.  I tillegg har jeg jobbet 12 år på Peppes Pizza ved forskjellige restauranter og i alle ledd av bedriften opp til assisterende daglig leder.

Paal titter bort på Anders..

Ja, jeg er Anders Holmefjord Lillevik, 22 år og kommer også fra Bergen. Etter ett år i forsvaret tok jeg også et semester i New York med valgfag innen business administration. Dette var svært lærerikt og ga meg blant annet introduksjon til digital markedsføring som jeg studerer som valgfag i dag. Jeg holder til ved Høyskolen Kristiania, hvor jeg er på fjerde semester innen kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling. Skolen har vært en god plattform for læring i takt med utviklingen av LustBox, og jeg har blant annet kunne bruke LustBox som eksempel i prosjektgrupper.

Jeg er jo veldig nysgjerrig på å finne ut hvordan dere kom på en slik idé.. Kan ikke dere fortelle litt om det?

Vi kom over et lignende konsept i USA som vi syntes var kjempekult, men haken var at de kun leverte til USA og Canada. Vi så muligheten og bragte dette til Norge – og satset på Europa og verden. Vi ønsket også å lage vårt eget konsept, hvor vi unngår vareprøver. Dagen etter begynte vi å bygge vår første nettside og startet å utvikle en profil på sosiale medier.

Interessant at dere ønsket å lage deres eget konsept. Hvordan gikk dere fram med ideen og hva har vært utfordringer underveis?

Første måneden lanserte vi to ulike produkter: Classy- og Casual LustBox. Responsen og tilbakemeldingene var best på den ”classy” utgaven, og vi fortsatte med navnet LustBox. Vi har møtt enormt mange utfordringer på veien og har lært at hver gang man passerer et hinder – dukker et annet opp. Men det er akkurat disse hindrene som bringer oss videre, og som tvinger oss til å innovere og endre tankemønster. Dette fører til at bedriften endrer seg og det dukker opp nye idéer som man kanskje ikke hadde tenkt på før. Vi har nettopp lansert et konsept ved navnet ”Build a Box”, hvor man kan velge ett produkt fra fire forskjellige kategorier og sette sammen sin egen boks. Dette vil nå ut til et helt annet marked enn til de eksiterende kundene vi har i dag og vil passe utmerket som gave til andre eller seg selv.

Dere er to kreative sjeler, hvorfor valgte dere å satse på akkurat denne ideen?

Vi har alltid drømt om å starte noe eget og egentlig bare ventet på den riktige ideen. Da denne ideen dukket opp ble vi begge ekstremt engasjert og hadde virkelig troen på at dette kunne bli en kul og levedyktig virksomhet.

Dere er begge gründere. Hva mener dere er fordeler og ulemper ved å være det?

Fordelene med å være gründer er at man styrer mye mer sin egen hverdag og arbeidstider. Man lærer ufattelig mye nytt, møter mange nye mennesker og dermed utvider nettverket vårt. Ulempen må være at det kan bli mange tunge dager hvor alt går imot deg og bedriften. En av de desidert største fordelene ved å være gründer er når  man ser muligheten for endring og i tillegg kan gjøre tiltak deretter. I større virksomheter vil det ta lengre tid og innebære en større omveltning. Noen ganger har vi gjerne endret noe før vi har tenkt grundig nok gjennom utfallet, men det er vel nøyaktig det de store virksomhetene har lært av…

Hvordan finansierte dere oppstarten?

Vi finansierte oppstarten med oppsparte midler og har operert uten ekstern investor.

Hvor mange timer i uken jobber dere med Lustbox?

Det er umulig å si, da LustBox gjerne er like mye i tankene på fritid som på kontoret. Dersom man starter noe for seg selv, og det betyr noe – vil gjerne virksomheten bli en livsstil. Det er selvfølgelig viktig med balanse og vi er flinke til å ta pause da det trengs.

Hva er deres beste tips til andre som sitter med en gründer i magen?

Ikke tenk for mye før en eventuell oppstart. Det er altfor mange idéer som blir værende hjemme mellom fire vegger.

Hvordan ser framtidsutsiktene til Lustbox ut?

Det er mye spennende som skjer fremover mot sommeren, blant annet ”build a box” som vi nettopp har lansert. Vi har mye stilige produkter de kommende månedene og vi gleder oss til å vise de frem. LustBox er i en fase hvor vi nå har muligheten til å realisere prosjekter vi har planlagt lenge.

KONKURRANSE!!!

Jeg trekker to heldige vinnere som vil motta en Lustbox i sin postkasse. Alt du trenger å gjøre er å skrive JA, i kommentarfeltet.

Hvis du ønsker å motta månedlige Lustbox allerede, bruk min rabattkode og få 25%rabatt: Grunderspire

Vinnere trekkes søndag 24 April.

Følg også Lustbox her: 

Nettside: https://www.lustbox.no/

Instagram: @lustbox