Den store dagen.

Dagen alle barn spent har ventet på. Dagen som kommer med alle forventningene, håpene og alt stresset. Dagen mange mennesker lengter etter. Dagen mange gruer seg til.

Det er julaften!

For mange vil denne dagen inneholde gaver, ribbe, pinnekjøtt, latter og glede. For andre kan det være tårer, kjærlighetssorg, krangling, ensomhet og lengsel.

Julen er ment for å være en glad og magisk tid, men slik er det ikke alltid. Ikke for alle.

Så med det i tankene, har jeg noen synspunkter jeg synes er ekstra viktig å huske på i julen, uavhengig av situasjon.

Det handler ikke om gavene, det handler om GI.
Det er mye press på alle i disse dager om å kjøpe, kjøpe, kjøpe til alle de vi er glade i!
Men et sted må vi trekke en linje. Ja, julen handler om å gi, men det trenger ikke å uttrykkes med overdrivelser av materialistiske gaver. Det er nok av andre måter vi kan gi, uten å bruke tusenvis av kroner.
Vi kan lytte, vi kan hjelpe noen, vi kan lage et måltid, tilby noen et glass vin, gi råd eller dele vår tid og vær en venn.
Det å gi trenger ikke alltid å være kostbart. Det som er viktig er at det kommer fra hjertet.

Det handler ikke om perfeksjon, det handler om å være takknemlig.

Vi ønsker alle at julen skal være perfekt, men slik blir det ikke alltid.
Jeg tror nøkkelen til en fantastisk jul er å vise at man er takknemlig, være til stede og spre godhet rundt seg. Ikke stress for at alt skal bli “perfekt”. Stopp heller opp, ta et dypt åndedrag og se hva som skjer rundt deg. Vis takknemlighet, vær vennlige mot hverandre og ikke stress hverandre opp.


Det handler ikke bare om deg, det handler om andre.
Vi ønsker alle å nyte julen, men julen handler ikke bare om oss, den handler om andre rundt oss.
Det er klart at det handler om å se gleden i ansiktet til de du er glad i. Men jeg tror også at det er viktig å huske på de menneskene som vi en gang har elsket og kanskje mistet. Det handler om å tenke på de som kanskje sliter alene denne julen. Gjør ditt for å vise at du bryr deg.

DET ER IKKE FOR EVIG, DET ER BARE EN DAG.
En liten påminnelse, det vil ikke vare for evig, det er bare en dag. En spesiell, gripende og følelsesmessig dag, ja. Men bare en dag!
Så hvis du ønsker å være med i et selskap, sørg for at du er med andre. Hvis du ønsker å være alene, så gi deg selv tillatelse til å være alene. Det finnes flere fantastiske mennesker som stiller opp denne dagen, som åpner opp hjemmene sine, deler ut mat og tilbyr hjelp. De har jeg så enorm stor respekt for.

Jeg ønsker dere alle en fredelig jul (hvordan den nå enn ser ut for deg).