Det å møte mennesker er noe av det beste du kan gjøre som en entreprenør. Det er absolutt mulig å starte en bedrift på egen hånd, men det er nesten umulig å avansere langt uten personer som kan hjelpe deg på veien. Hvilke typer mennesker du møter og hvordan du holder dem i kretsene dine kan ha en stor innvirkning på virksomheten din.

På hvilke måter kan det hjelpe deg å møte businessrelaterte mennesker?

Samarbeid. For det første kan du finne personer du kan samarbeide med enten direkte i hele virksomheten eller i en bestemt avdeling. For eksempel kan du finne noen å starte hele virksomheten din sammen med, eller finne rett leverandør til å levere dine tjenester/produkter.

Ressurser. Du kan også møte mennesker underveis som har forbindelser til de virkelige store ressursene. Dette kan gi deg helt unike muligheter du ellers kanskje ville gått glipp av.

Kunnskap. Nye kontakter vil kunne gi deg innspill og kunnskap som du ikke har fra før. Det er alltid nye opplysninger å vinne og kunnskap er tross alt makt!

Tilkoblinger. Nettverk er gull verdt når du skal starte opp for deg selv. Når du knytter kontakter, har de igjen også sitt eget nettverk som du kan få tilgang på. Disse nettverkene gir deg flere potensielle måter å oppnå noen av fordelene nevnt ovenfor.

Det er fem typer mennesker du bør møte for å oppnå noen av de ovennevnte funksjonene:

1. Mentoren
Jeg er selv på jakt etter en mentor. Etter min mening er en god mentor en som sitter med forskjellig kunnskap og som har forståelse for din situasjon. En potensiell mentor bør ha kunnskap, visdom og erfaring som du ikke har, og således være i stand til å hjelpe deg ut av en rekke utfordringer med råd, ressurser og ny innsikt. Som en ekstra fordel har de fleste mentorer allerede sine egne nettverk av ulike kontakter, som du vil ha mulighet til å dra nytte av.

2. Samfunnet
En av de beste måtene å bygge et omdømme på er å møte mennesker som allerede har et rykte i ditt lokale samfunn. Det er to fordeler ved dette; Først og fremst vil du kunne dra godt nytte av fordelen av å være forbundet med en influencer i ditt lokale samfunn- som kan dele oppstarten din og gi den et enormt løft. Og for det andre vil denne personen kunne anbefale ressurser, muligheter og kontakter etter dine behov.

3. Likesinnede
Likesinnende som holder på med det samme som deg, kan også være fornuftige å møte. Selv om de kanskje ikke har så mye erfaring som mentorer, kan de fremdels sitte med nyttig kunnskap som de kan dele med deg. Dette kan typisk være gründere, bedriftseiere eller fagfolk i ditt område som prøver å gjøre de samme tingene som du prøver å gjøre. Siden de opererer i en lignende nisje, vil det trolig være svært verdifullt for begge parter å dele kunnskap og nettverk. De vil også mest sannsynlig stå overfor de fleste av de samme problemer og muligheter som deg, slik at dere sammen kan dele løsninger og finne nye retninger.

4. Lokale talenter
Hvis du først finner et talent, kan du nesten vedde på at denne personen mest sannsynlig kjenner flere talenter – like barn leker best. Disse menneskene kan komme rett fra studiet, ha startet egne selskaper, jobbe for andre gründere etc.  Ta en prat med de, del tanker og ideer. Kanskje finner du noen som vil hjelpe deg med din oppstart?

5. Investor
Bedriften har alltid behov for arbeidskapital, selv om du har en god forretningsmodell. Med mindre du har en sum av kapital til å drive på egen hånd – er du nødt til å finne en investor. Det finnes i dag flere plattformer og nettsider hvor du kan finne investorer. Investorene er også verdifulle kilder til visdom og nettverk – spesielt hvis de ender opp med å holde egenkapitalen i bedriften.

HUSK; Møt så mange mennesker som mulig, i så mange sammenhenger som mulig. Du vet aldri hva noen kommer til å være i stand til å tilby deg, eller hva du vil være i stand til å tilby andre mennesker, så det er i din beste interesse å spre dine nye møter så mye du kan.

Ønsker deg en riktig fin søndag!