Når var sist gang du irriterte deg over å ha mistet minnepennen eller ikke fant riktig layout på powerpointen? Vi har alle opplevd at powerpointen ikke fungrer slik den skal på presentasjonsdagen. Fortvil ikke – nå er heldigvis løsningen her. Jeg har intervjuet gründeren Christian Grundtvig Ahler, som har startet opp selskapet Shareli.

Hei Christian, så hyggelig å se deg igjen. Christian og jeg møtte hverandre første gang i Spania for noen år siden via en felles bekjent. Vi møttes for å ta et kjapt intervju om Christians nye oppstart. Kan ikke du starte med å fortelle litt om deg selv?

Jo, det er klart. Mitt navn er Christian Ahler, jeg er 22 år gammel og har alltid vært interessert i start-ups. Da jeg var 18  år gammel begynte jeg mitt første utleiefirma for det skandinaviske markedet på Mallorca, og jeg ble nylig uteksaminert med en bachelor i Business Adminastration ved IE Business School. Jeg har også hatt mange ulike internships i eiendomskonsulentselskaper og startups.

Interessant! Hvordan kom du på ideen Shareli?
Shareli ble skapt ut av frustrasjon ved universitetet mitt. Jeg har alltid hatt problemer med å sette opp presentasjoner på presentasjonsdagen, samtidig som det alltid tok lang tid, spesielt når du måtte finne filen via e-post (når du alltid har glemt eller mistet minnepinnen!). Jeg ble også irritert over mangelen på design på mine presentasjoner.

Hvem kan benytte seg av denne ideen?
Vår målgruppe er studenter ved skoler og universiteter. For presentasjondager er Shareli et svært effektivt verktøy fordi det sparer tid gjennom hele prosessen med presentasjonen. Alt fra å lage presentasjonen til å sette den opp på selve dagen. En annen målgruppe er konferanser, de bruker vår plattform når de trenger å distribuere en fil ut til sitt publikum, på denne måten trenger de bare å informere sitt publikum om shareli-kode og alle vil umiddelbart få tilgang til filen uten behov for kontaktinformasjon.

Hvordan gikk du fram med ideen – har det dukket opp noen problemer underveis?
Jeg begynte første å lete etter en samarbeidspartner som kunne utvikle Sharelis plattform. Heldigvis gjennom kontakter klarte jeg å finne en kickass utvikler. Det var vanskelig å plutselig starte et selskap sammen med noen uten tidligere erfaring, men noen ganger må du gamble og håpe på det beste. En av utfordringene vi har er at selv om Shareli er gratis, er det vanskelig å få det ut, det er derfor vi gjennomfører nye måter å gjøre Shareli mer synlig for folk i 2017!

Hvorfor valgte du/dere å satse på denne ideen?
Jeg har alltid trodd at det å starte mitt eget selskap ville være det beste, jeg elsker å prøve ut nye konsepter og jeg tenker at Shareli er svært skalerbar og en løsning på et problem som flere kjenner seg igjen i rundt om i verden.

Hva vil du si er fordel/ulempe med å være gründer?
Penger. Det er kostbart å starte din egen bedrift. Vi bygger en plattform for å hjelpe elevene, men du vet aldri når neste lønning er! Det er mye hard jobbing, og det beste rådet jeg kan gi er å ha tålmodighet. Alt tar tid og alt blir forsinket.

Hvordan finansierte du oppstarten?
Jeg finansierte Shareli gjennom kapital fra mine tidligere start-ups.

Hvor mange timer i uken jobber du/dere med Shareli?
Jeg jobber rundt 40 timer i uken med Shareli.

Hva er dine beste tips til andre som sitter med en gründer i magen?
Tålmodighet og gjennomføring. Det er veldig klisjé og alle sier det, men en god idé er ingenting uten gjennomføringevne, og det er så sant.

Hvordan bruker man sitt eget nettverk best mulig?
Lag et godt produkt og du vil legge merke til at folk vil hjelpe til. Selv liker jeg ikke å spørre mine venner om tjenester, jeg tvinger dem ikke -men jeg oppfordrer de til å prøve ut Shareli. Så langt har vi fått både gode og negative tilbakemeldinger, vi prøver hele tiden å komme opp med bedre løsninger!

Hvordan ser framtiden ut for Shareli?
Positivt! Vi lanserer en kampanje i 2017, hvor vi vil legge ut en gang i uken en ny profesjonell presentasjonsmal og 10 bilder som kan brukes til kommersiell og privat bruk. Med dette bygger vi en helt ny plattform, fordi vi mener at maler og bilder bør være tilgjengelig for alle uten å måtte betale en formue for å bruke dem. Er du ikke enig?

Jeg er helt enig! Ønsker dere masse lykke til videre, Christian. Det blir veldig spennende å følge med videre. Ønsker du å lese mer om Shareli eller prøve det ut kan du gå inn her: http://shareli.com