2018 er rett rundt hjørnet. Og det er i disse tider at folk begynner å kartlegge mål og planer for det kommende året. Jeg har allerede noen av mine mål klare, men disse er spesifikke for min situasjon. Håper at du kanskje kan få noen tips her til endringer du kan implementere for å nå dine mål i 2018.

1. Stå opp tidligere. I dag står opp 06:45 også drar jeg hjemmefra 07:15 til jobb. Jeg ser flere gründere og sentrale personer i næringslivet står opp klokken 05:00. Nå sier jeg ikke at jeg skal stå opp klokken fem hver dag, men i følge studier får man mye igjen av å stå opp tidligere. Det er for eksempel mindre sannsynlig at du blir distrahert om morgenen. Du har mer viljestyrke tidlig på dagen og selv om du ikke er en morgenperson, kan du ha mer viljestyrke i de tidlige timer enn senere på dagen. Å stå opp tidligere gir deg også muligheten til å sette en positiv tone for dagen. Hvis du noen gang har forsovet deg, vet du at starten på dagen med en feil kan føre til at humøret ditt og produktiviteten påvirker jobben du skal utføre senere. Flere gründere sier at det å våkne tidligere også gjør at du kan starte dagen med en seier og sette tonen til en lykkeligere og mer produktiv dag. For min del tror jeg at jeg kan få maksimert produktiviteten min fullt ut, hvis jeg står opp tidligere. Ikke minst vil jeg få gjort mer, men det vil også kunne gi meg muligheten til å avslutte dagen min innen en rimelig tid, for å gjøre andre ting jeg har lyst til.

2. Forplikte meg til sunnere måltider. Jeg har sett flere suksessfulle mennesker lage sunn mat dagen før og planlegge måltider til dagen etter. Min utfordring er å være like konsekvent hver uke, samt at jeg er glad i å kose meg med både god mat og drikke. Jeg vurderer om jeg skal sette av tid hver søndag til å lage måltider for uken, eller kanskje teste ut matkasser. Noen som har anbefalinger her?  Å spise sunne måltider hver dag holder meg fulladet og jeg vet at det har en positiv innvirkning på arbeidets ytelse.

3. Reise mer og jobbe i kreative miljøer. Med dagens teknologien kan vi jobbe fra nesten hvor som helst i verden, forutsatt at det er internettforbindelse. Flere store bedrifter tillater at ansatte jobber eksternt og gründere nyter fleksibiliteten og friheten. Mine tanker trives i kreative miljøer, så jeg er fast bestemt på å reise så mye som mulig og jobbe fra så mange forskjellige steder som mulig.

4. Vlogge mer for å dokumentere og forplikte meg. Hittil har jeg bare vlogget for gøy, men nå ønsker jeg å laste opp videoer oftere og forplikte meg til å gjøre det jevnlig. Jeg ønsker å gjør det av to grunner: Først og fremst holder jeg på med noen spennende prosjekter som jeg gjerne vil dokumentere hele reisen på. Mengden arbeid det skal kreve er intens – og jeg tror at noen gründere vil dra nytte av å se hva som virkelig skjer i den daglige byggingen av noe spesielt fra bunn. For det andre, det å legge ut videoer daglig vil bidra til å holde meg ansvarlig – du kan ikke slakke ned når du har et publikum som venter på en daglig video.

5. Lossing av alle ufullstendige prosjekter. Som gründer kan du kjenne deg igjen i denne. Å ha hendene i for mange uferdige prosjekter kan virkelig redusere fart på hovedfokuset, uansett hvor mye potensial de har. Jeg har flere halvfabrikkede ideer og prosjekter som jeg har kommet på underveis, som forhåpentligvis kan avlaste og finne nye hjem til. Samtidig som jeg hater å dele dem, vet jeg at ved å kvitte meg med de, vil jeg kunne legge all min tid og krefter til der fokuset bør ligge. Å kaste den ekstra vekten av båten, vil gjøre at jeg kan seile mye raskere til målet mitt.

6. Komme ut og nyte mine omgivelser hver dag. Ved å eliminere bortkastet tid øker den daglige produktiviteten og lar meg avslutte dagen i rimelig tid og nyte omgivelsene hver dag. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, jeg skal fortsette å trene mye, men ikke unødvendig mye. Man lever en gang og det viktig å nyte livet, fordi det er NÅ. Tanken er å gå vekk fra jobb og stadig lade opp.

7. Nettverke ukentlig. For de av dere som virkelig kjenner meg vet dere at dette er viktig for meg. Det er mange nettverksmuligheter der ute- bransjekonferanser, frokostseminarer, lokale grupper, etc. – men de må tilpasse seg timeplanen din for at du kan dra nytte av dem. Hvis jeg finner en som fungerer med min timeplan, tar jeg full fordel, men det skjer ikke ofte nok. Jeg har bestemt meg for å prioritere networking. Du som leser er også hjertelig velkommen til å ta kontakt.